IPA chyba odmaskowalo ?
Rozmiar śrub w kole
Zwiń
X
-
Rozmiar śrub w kole
Witam
Chciałem zapytać, czy ktoś zna może dokładne wymiary oryginalnych śrub mocujących koła w octavii 1,6 benzyna (po lifcie)?
Pytam ponieważ przełożyłem zimówki na stalowych felgach z alusów i coś mi trze w lewym tylnym kole przy hamowaniu. Mechanik stwierdził że te śruby co mam są do alufelg. Czy to możliwe że w tamtym roku nie tarły na tych samych felgach a teraz trą - wg mechanika to jest przyczyna?!
Pozdrawiam
-
-
Re: Rozmiar śrub w kole
Zamieszczone przez grzes0000Mechanik stwierdził że te śruby co mam są do alufelg.
i pewnie jak napisał Marcello01 w tym tkwi przyczyna...Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Szczęki zostały nowe zakładane na obydwu kołach a tylko na lewym trze i tylko podczas hamowania! Gdy ściągnąłem bęben (kilka razy) za każdym razem szczęki odbijały odpowiednio. Przy hamowaniu słychać metaliczny stukot jakby jedna z śrub tarła o coś w środku bębna. Wg mechanika ociera śruba o tą blaszkę co jest do niej mocowana linka do ręcznego. Mechanik stwierdził, że felga mogła się odkształcić na jednej lub kilku śrubach i śruby wkręcają się głębiej - w co nie bardzo wierze.
Komentarz
-
-
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
Komentarz